A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megbukik a Magyarország és Lengyelország ellen indított uniós eljárás!

A németek gazdasági érdekei azt kívánják meg, hogy szépen elhaljon a lengyelek és magyarok ellen indított uniós eljárás.
A konzervatív Daily Telegraph nevű brit lap úgy ítéli meg, hogy nem lesz semmi Marcon nagy ívű európai reformelképzeléséből, mert a szép szavak nem elegendőek, amikor egymással ellentétes nemzeti érdekeket kellene összhangba hozni.

Az világos, hogy az elnök a magyar és a lengyel kormány címére intézett oldalvágást, miután azok egyre makacsabbul képviselik az illiberális demokráciát.

De az is egyértelmű, hogy nem hajlandóak engedni sem a Bizottság parancsának, sem a francia vezető változtatási buzgalmának.

Orbán Viktor, most már magyar modellről beszél. A lengyelek, akárcsak a magyarok nem kívánnak menekülteket átvenni. Macron téved, amikor ilyen helyzetben polgárháborús légkört emleget.

Az európai nemzetek részéről láthatólag korlátozott az igyekezet, hogy félretegyék ellentéteiket az értékek védelmében.

A politikai aritmetikából következik, hogy az Európai Néppárt kiáll Strasbourgban Orbán mellett, a németek gazdasági érdekei pedig azt kívánják meg, hogy szépen elhaljon a lengyelek és magyarok ellen indított uniós eljárás.

Ugyanilyen okokból feneklik majd meg a franciák törekvése, hogy a strukturális támogatások kifizetését kössék a keleti tagok „jó magaviseletéhez”.

A helyzet az, hogy a német adófizetőkben sem buzog nagyobb vágy a szegényebb eurózóna-tagok megsegítésére, mint a magyar és a lengyel polgárokban a menedékkérők átvételére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések