Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Krémes zöldségleves

Hozzávalók

550 g burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 l tyúkhúsleves
150 ml tejszín (30%-os)
100 g sárgarépa
100 g zeller
100 g brokkoli
100 g karfiol
2 evőkanál petrezselyem
bors

Ropogós csillag
4 szelet piritós kenyér
2 evőkanál vaj

Pesto
1 marék petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ dl olivaolaj

Elkészítés

A meghámozott burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, majd aprítsuk fel a vörös- és a fokhagymát. Vágjuk fel a zöldségeket is kis kockákra. Bontsuk rózsákra a karfi olt és a brokkolit. Tegyük egy felmelegített lábosba a vajat, a vörös- és a fokhagymát, enyhén pirítsuk meg, és adjuk hozzá a burgonyát és a tyúkhúslevest. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Adjuk hozzá a tejszínt, és jól keverjük össze. Zárjuk el a tüzet, és adjunk a forró leveshez egy tojássárgáját. Lassan keverjük el a tojást, de már ne forraljuk fel a levest! Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és pirítsuk meg a zöldségeket. Végül adjuk hozzá a leveshez, és fűszerezzük sóval, borssal.

PIRITÓSBÓL KÉSZÜLT ROPOGÓS CSILLAG: 
Vágjunk ki egy csillagot a kenyérből, és pirítsuk meg forró vajon.

PESTO: 
Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a sót és az olívaolajat. Keverjük össze, és hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül díszítsük a levest petrezselyemmel, a csillagot pedig pestóval.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések