Hozzávalók
550 g burgonya
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 l tyúkhúsleves
150 ml tejszín (30%-os)
100 g sárgarépa
100 g zeller
100 g brokkoli
100 g karfiol
2 evőkanál petrezselyem
só
bors
Ropogós csillag
4 szelet piritós kenyér
2 evőkanál vaj
Pesto
1 marék petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
½ dl olivaolaj
só
Elkészítés
A meghámozott burgonyát vágjuk nagyobb kockákra, majd aprítsuk fel a vörös- és a fokhagymát. Vágjuk fel a zöldségeket is kis kockákra. Bontsuk rózsákra a karfi olt és a brokkolit. Tegyük egy felmelegített lábosba a vajat, a vörös- és a fokhagymát, enyhén pirítsuk meg, és adjuk hozzá a burgonyát és a tyúkhúslevest. Sózzuk, borsozzuk, és főzzük, amíg a hozzávalók megpuhulnak. Adjuk hozzá a tejszínt, és jól keverjük össze. Zárjuk el a tüzet, és adjunk a forró leveshez egy tojássárgáját. Lassan keverjük el a tojást, de már ne forraljuk fel a levest! Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat és pirítsuk meg a zöldségeket. Végül adjuk hozzá a leveshez, és fűszerezzük sóval, borssal.
PIRITÓSBÓL KÉSZÜLT ROPOGÓS CSILLAG:
Vágjunk ki egy csillagot a kenyérből, és pirítsuk meg forró vajon.
PESTO:
Aprítsuk fel a petrezselymet, és adjuk hozzá az összetört fokhagymát, a sót és az olívaolajat. Keverjük össze, és hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek az ízek. Végül díszítsük a levest petrezselyemmel, a csillagot pedig pestóval.
0 Megjegyzések