Ez egy texasi sztori, mindazoknak, akik szeretik a kicsit csípősebb történeteket is.
Fozzávalók / 2 adag
6 közepes db burgonya
3 ek olívaolaj
1 ek csemege fűszerpaprika (púpozott)
1 csipet őrölt chili (vagy őrölt csípős fűszerpaprika)
1 kk fokhagymapor (púpozott)
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény (csapott)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 szelet felkockázott bacon
1 db aprított újhagyma
4 db pepperoni (vagy almapaprika)
10 dkg reszelt sajt
Elkészítés
Előmelegítjük a sütőt, alufóliával kibélelünk egy közepes tepsit a könyebb tisztításra gondolva.
Közben a krumplikat meghámozzuk, megmossuk, papírtörlővel leitatjuk róluk a vizet.
A krumplikat egy éles késsel hosszában kb 5-7 mm vastag szeletekre vágjuk, majd a szeleteket szintén 5-7 mm széles csíkokra daraboljuk (a Mekinek biztosan gyorsabban megy, de a miénk finomabb lesz!).
Egy nagy tálban alaposan megfürdetjük a krumplihasábokat az olajban, fűszerezzük, és ismét jól összeforgatjuk.
A hasábokat lehetőleg egy rétegben elrendezzük a tepsiben, és fedetlenül cirka 15-20 percre magukra hagyjuk a forró csőben.
Félidőben megforgatjuk őket, és visszatoljuk a melegre újabb 15 -20 percre, vagy amíg puhára nem sülnek.
Kivesszük a sütőből, egyenletesen a tetejére szórjuk a szalonnát, a pepperónit és a hagymát, kicsit összeforgatjuk, mehet rá a sajt, majd visszadugjuk a csőbe újabb 2-3- percre, amíg a sajt rá nem olvad.
Friss salátával, joghurtos salátaöntettel, vagy akár reszelt fokhagymás tejföllel kínáljuk.
0 Megjegyzések