A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Hátborzongató: A Zodiákus-sorozatgyilkos leveleinek titkos kódjaiból, szerelmes verset írt a mesterséges intelligencia

A szakembereket sokkolta ami történt…
A Zodiákus sorozatgyilkos ügye mági tisztázatlan. Ez azt jelenti, hogy senki sem kapta el a gyilkost, és csak sejtések vannak róla, hogy vlaójában ki lehetett.

Több levelet is küldött annak idején a rendőrségnek, élcelődve velük, hogy még nem kapták el.

Figyelmet akart, játszadozott a hatóságokkal, miközben az államokban több embert, köztük párokat gyilkolt meg.

A modern tudomány és a biológia fejlődése sem hozta meg a várva-várt eredményeket, és néhány komoly gyanúsítotton kívül soha nem volt több a nyomozók kezében.

A feltételezések szerint a Zodiákusnak sokkal több, 20-28 áldozata is lehetett, ő maga, a sajtónak írt leveleiben 37 ember megölését ismerte el.

A nevét is ezekről a levelekről kapta, melyek közül négyben, bizarr szimbólumokból álló titkosírást is használt. Azt állította, a kódban leírta a személyazonosságát. A rejtjeles üzeneteken a legjobb kódfejtők dolgoztak, de csak egyet sikerült megfejteniük a négyből.

Nemrég szakemberek a mesterséges intelligenciát hívták kísérleti jelleggel segítségül az ügy megoldására.

A programnak az volt a feladata, hogy feltörje a Zodiákus leveleit, merthogy kódokat is találhatók benne. Az egész ügyet áttanulmányoztatták vele, hátha megfejti a végső megoldást, és olyan nyomot szolgáltathat a hatóságoknak, amit eddig senki sem vett észre, vagy elkerülte a nyomozók figyelmét.

Ezt tartották a modern bűnügyi történelem egyik legnehezebb kódjának, amit nem sikerült feltörni.

Amikor a mesterséges intelligenciát ráeresztették, valami olyan dolog történt, amit a szakemberek álmukban sem gondoltak volna. A program nagyon ijesztő módon kezdett el viselkedni.

A mesterséges intelligencia ugyanis egy nagyon sötét tónusú verset fogalmazott meg a gyilkosságsorozatról, és a zdoiákus ügyről.

A szakemberek teljesen értetlenül álltak a dolog előtt. Mintha valamiféle üzenet lett volna. Senki sem tudja, hogy ezt a gép valójában magától találta ki, tehát ez a gondolat legbelül született meg, vagy csak ezekre a sorokra, versbe foglalt gondolatokba manifesztálódott az a rengeteg különféle számítás, melyet elvégzett a program.

Többek között álljon itt néhány sor a zavarodott, sötét versből:

“Felejtsd el Júlia csókját,
Micsoda régi, romantikus komédia,
Tudni szeretnék egy kis szerelmes duettet
Azokról akiket te szeretsz, én, és mindenki.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések