A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Gyerekbántalmazás miatt nyomoznak egy budapesti iskola igazgatója ellen

Iskolai verekedés miatt rendelt el nyomozást a rendőrség a 13. kerületben: közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és kiskorú veszélyeztetésének a gyanúja is felmerült. Az Index úgy tudja, a verekedésben a XIII. Kerületi Ének-zenei és Testnevelési Általános Iskola igazgatója is érintett, de az értesülésüket a Budapesti Rendőr-főkapitányság nem erősítette meg, ugyan nem is cáfolta.
A 24.hu ezzel ellentétben tényként kezeli, hogy Putnoki Zsolt, az iskola igazgatója, Újkenéz korábbi fideszes polgármestere gyermekbántalmazási ügybe keveredett. Nekik névtelenül több pedagógus és szülő is nyilatkozott, akik megerősítették, hogy az igazgató érintett az ügyben.

A lap úgy tudja, az igazgató többször is megpofozta a gyereket, aki ellökte magától a férfit, majd elfutott.

A 24.hu cikkében név nélkül megszólaló tanárokra és szülőkre hivatkozva azt írják, nem ez volt az első eset, az igazgató több gyereket is megütött már. "Folyosói pletykák még legalább három hasonló bántalmazásról terjednek, ezekben közös, hogy a gyerekek minden esetben kettesben maradtak az igazgatóval, illetve hogy mindig roma származású gyerek szenvedte el a bántalmazást" - olvasható a cikkben.

Az eset, ami kapcsán nyomoz a rendőrség április 13-án történt. A 24.hu információi szerint az igazgató és egy 13 éves roma kisfiú kettesben maradt az igazgatói irodában, ott alakult ki kettejük között a konfliktus, ami végül tettlegességig fajult.

Az Index azt írja, nem lehet tudni, hogy "közfeladatot ellátó személy" vagy a diák ütött-e először, azonban a 24.hu-nak egy névtelen forrás a gyerek beszámolója alapján azt nyilatkozta, az igazgató pofozta meg először a fiút, aki - miután kapott még két ütést - megpróbálta ellökni magától a férfit és kirohanni a teremből. Egy tanár - aki szintén csak név nélkül vállalta mondatait - arról számolt be, a "kisfiú remegett, zokogott, tiszta víz volt, megszólalni alig tudott az eset után".

Az igazgató azon a pénteken, a verekedés után rendőrt hívott, arra hivatkozva, hogy a gyerek bántalmazta őt - írja a 24.hu. A rendőrség nyomozást indított (az igazgató bejelentés alapján) közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanúja miatt, azonban a nyomozás során felmerült, hogy más bűncselekmény is lehetett, ezért ezzel egyidejűleg kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt is elrendelték a nyomozást.

A nyomozók április 16-án kimentek az iskolába adatgyűjtésre, de kihallgatás nem történt. A 24.hu a rendőrségtől azt a tájékoztatást kapta, hogy az iazgató 8 napon belüli, könnyű sérülést szenvedett.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések