Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Foszlós kalács

Hozzávalók

1 csipet só
3 darab friss tojás
50 dkg liszt
3 evőkanál cukor
2 dkg élesztő
2,5 dl habtejszín

Leírás

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat, a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Kétharmad részéből, kb. 40 cm hosszú rudat sodrok, amit félbehajtok és megcsavarok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítek. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverem és a mélyedést kikenem vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrok, megfonom és a mélyedésbe teszem. Hagyom duplájára kelni, lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm, kb. 30 percig. Ha szükséges, félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések