A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ferenc pápa és a Vatikán harca: már az egyház is reagált a pápa döbbenetes kijelentésére, miszerint nem létezik pokol!

A pápa kijelentése a fél világot sokkolta. Most a Vatikán emberei is megszólaltak! Nemrég, néhány nappal ezelőtt Ferenc pápa egy megdöbbentő kijelentésre ragadtatta magát, amit azóta sem bán, sőt megmagyarázta, és értelmezte a világ előtt.
A Pokolról szóló tanítás egyidős a katolikus egyházzal, ám a gondolat most mintha megrendülni látszana, Ferenc pápa ugyanis a La Repubblica újságírójának, Eugenio Scalfarinak – aki egyébként régi jó barátja, annak ellenére, hogy ateista – azt nyilatkozta a húsvéti ünnep finisében, hogy a Pokol nem létezik, és az elkárhozott lelkek nem kapnak öröklétig tartó büntetés, hanem egyszerűen eltűnnek.

Konkrétan ezt mondta az interjú során:
“Azok, akik megbánást gyakorolnak, elnyerik az Isten bocsánatát, és azok közé kerülnek, akik Őt szemlélik, azok viszont, akik nem bánják meg bűneiket, nem nyerhetnek megbocsátást sem, és eltűnnek. Pokol nincs, bűnös lelkek eltűnése van.”
Az egész egy óriási port kavart, sőt, botránnyá nőtte ki magát.

Ezzel ugyanis Ferenc pápa az egyház évezredes tanításait tűnt felrúgni. Az egyház teológiai állásfoglalása szerint ugyanis a Pokolba kerülnek az emberi lelkek, ahol a büntetésük az örök tűz és kárhozat.

Ezzel szemben ugye Ferenc pápa állítása teljesen más. Nem csoda, hogy az interjúja olyan komoly megrökönyödést eredményezett, hogy most a Vatikán is állsáfoglalást tett az ügyben!

“A Szentatya magántalálkozón látta vendégül a La Repubblica alapítóját Húsvét alkalmából, … Így az említett cikkből vett részletek nem tulajdoníthatóak a Szentatyának.”

Hogy a sors fintora-e vagy sem, de az interjú leközlését követően nem sokkal a székesegyház egy részét le kellett zárni, mert elkezdett hullani a vakolat…

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések