A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Európa jövője? Tanuljunk a közel-keleti keresztények népirtásából!

Európa lakosságára ugyanaz a sors várhat, mint a kiirtott közel-keleti keresztényekre. Aki nem veszi fel az iszlámot, ‘kufar harbi’ (háborús hitetlen) lesz, aki szabadon megölhető az iszlám jog szerint. Ők sem hitték el, hogy megtörténhet.
Az elmúlt években, Krisztus idejéig visszavezethető ősi keresztény közösségeket tizedeltek és semmisítettek meg el a Közel-Keleten. A legtöbb keresztény nem valószínű, hogy vissza fog térni. Ezek a közösségek több évszázada vannak jelen ebben a térségben, azonban most a háborúzó dzsihádista csoportok – elsősorban az Iszlám Állam (ISIS) – elpusztítják őket.

Az ISIS kifejezetten a keresztény csoportokat támadta, és arra kényszerítette őket, hogy vagy térjenek át az iszlámra, vagy fizessék a Korán által előírt adót, a dzsizját, valamint hódoljanak be az iszlám uralmának, ami megtagadja az alapvető emberi jogokat.

Ezek a dolgok sok embert nyugtalanítanak, mivel úgy gondolkodnak, hogy “Álljunk meg egy szóra! Ezek a közösségek közel 2000 éve vannak jelen, miért támadják őket az iszlám nevében a muszlimok éppen most?”

Azonban, hogy megértsük mi történt, meg kell értenünk az iszlám jogot. Az iszlám jogban a keresztények és zsidók békében élhetnek egy muszlimok által vezetett országban, ha behódolnak az iszlám uralomnak és elfogadják azt a diszkriminációt, amit az iszlám jog előír számukra, valamint fizetik az adót (dzsizja).


A keresztények évszázadokon keresztül tették ezt, olyan iszlám területeken, mint például Irak. A 19. században azonban, amikor az ottomán birodalom – az utolsó kalifátus – mély hanyatlásnak indult, az ottománok a franciák és britek segítségét kérték az oroszok ellen a krími háborúban, akik a támogatásuk feltételéül azt szabták az ottománok számára, hogy töröljék el a dimmát, azt az alárendelt állapotot, amiben a keresztények éltek. Az ottománok beleegyeztek ebbe, így az 1850-es években a keresztények felszabadultak, és az ottomán társadalmon belül névlegesen egyenlő jogokat kaptak a muszlimokkal. Hivatalosan többé nem gyűjtötték be a dzsizját. Az I. világháború után, az ottomán birodalom eltörlésével és a nacionalista arab államok megalakulásával, ezek az államok nem alkalmazták az iszlám jogot a maga teljességében. Bár a keresztényeknek soha egyik muszlim országban sem voltak a muszlimokkal egyenlő jogaik, azonban viszonylagos békében és stabilitásban tudtak élni.

Mindezek után, van aki talán nem érti, hogy az arab nacionalista rezsimek bukása után miért kezdték el hirtelen üldözni a keresztényeket Egyiptomban, Irakban, valamint Szíriában. Mindez azért történhetett, mert az iszlám jogban van egy kikötés, miszerint a keresztényeknek nem csak be kell hódolniuk, adót kell fizetniük, és alárendelt helyzetben kell élniük, hanem ha fellázadnak a helyzetük ellen, akkor „az iszlámmal háborúban álló hitetlenekké (kuffar harbi)” válnak, akiket törvényesen meg lehet, sőt meg is kell ölni. A keresztények ebben a helyzetben találták magukat, amikor a hadakozó szunnita dzsihádista csoportok – elsősorban az Iszlám Állam (ISIS) – Irak és Szíria nagy részét elfoglalták, és újra bevezették az iszlám jogot, ami az 1850-es évektől kezdve nem volt rájuk kényszerítve. A helyi keresztényeknek azt mondták, hogy vagy áttérnek az iszlámra, vagy behódolnak és fizetik az adót. A helyi keresztények, akiknek a szülei, nagyszülei, és dédszülei nem fizették az adót, azt gondolták, hogy ez valamiféle letűnt korok gyakorlata, amit most újraélesztettek, és ezt nem voltak hajlandók elfogadni. De ekkor ezek a szunnita dzsihádista csoportok azt gondolták, hogy akkor „az iszlámmal háborúban álló hitetlenek” vagytok, ezért lemészárolunk benneteket. És ezt tették. Ezeket a közösségeket teljesen elpusztították. Ez történt a keresztényekkel, és ugyanez a hozzáállás jön Európába és Amerikába, a tömeges muszlim beözönlés miatt.

A menekültáradatba beépült az ISIS. 2015-ben, még a migránsáradat kezdete előtt az ISIS ígéretet tett arra, hogy hamarosan félmillió menekülttel fogja elárasztani Európát. Ezután nem sokkal elkezdtek jönni a menekültek. Sokan közülük dzsihád-támadásokban vettek részt. A 130 halálos áldozattal járó 2015 novemberi párizsi mészárlás támadói közül mind a nyolcan olyan menekültek voltak, akik 2015 októberében érkeztek Európába.

Tehát láthatjuk, ahogy az ISIS Európába jön, és ugyanazt a hozzáállást tanúsítja a keresztények felé, miszerint a keresztények behódolnak vagy meg lehet őket ölni. Ezért követik el a terrortámadásokat a muszlimok Európában. És még sok hasonlóra számíthatunk.

Ugyanaz, ami lerombolta a Közel-Kelet ősi keresztény közösségeit, Európában is elkezdődött, és mindez csak fokozódni fog, hacsak nem állítjuk meg. Ez a jövő vár Észak-Amerikára és Európára, ha a migránsáradatot nem lassítják és nem állítják le véglegesen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések