A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emelik a képviselők és az államtitkárok fizetését

Hamarosan napirendre kerülhet a politikusok bérrendezése! A Blikk információi szerint ugyanis nemsokára emelhetik a képviselők és az állami vezetők illetményét.
A bulvárlap értesülései arról szólnak, hogy a tervek szerint a képviselői alapilletményt a jelenlegi 748 ezer forintról (nettó 500 ezer) bruttó 1 millió forint (nettó 665 ezer) körüli összegre emelnék. Mivel a képviselői illetmény a helyettes államtitkári fizetéshez van kötve, várhatóan az állami vezetők sem maradnak ki a jóból, és párhuzamosan nekik is emelkedhet a bérük, vagyis a helyettes államtitkárok is 1 millió forintot kaphatnak, annyit, mint jelenleg az államtitkárok.

Emelnék továbbá az albérleti támogatásokat, itt az az indok, hogy teljesen elszálltak a fővárosi ingatlanárak: négy éve még bőségesen elegendő volt egy belvárosi lakás bérleti díjára és rezsijére havi 187 ezer forint, amit erre a célra igénybe vehettek a vidéki képviselők, ám most már egyre nehezebben lenne.

Csak a ciklus elején van esély a politikusi fizetések emelésére - magyarázta forrásunk, aki szerint a gazdasági helyzet és az átlagos bérszínvonal folyamatos emelkedése miatt magyarázható lesz az intézkedés a közvélemény számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések