A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az Iszlám Állam terroristái, sok milliós migrációs hullámot indítanának Európába, hogy beszivároghassanak köztük

Újabb migrációs áradat várható idén, ha nem stabilizálódik a helyzet a Közel-Keleten. Úgy tűnik  a szétvert Iszlám Állam katonái újabb menekülthullámot szeretnének indítani Európába, amelybe ők maguk is szeretnének elvegyülni.
Az ENSZ egyik képviselője szerint a Szíriából menekülő “harcosok” a helyi terrorszervezetekkel működnek együtt, és a kritikus élelmiszerhiányt kihasználva, étellel próbálják meggyőzni az embereket, hogy csatlakozzanak hozzájuk, és induljanak el nyugatra.

Valami olyasmivel kell hamarosan szembesülni, mint ami néhány évvel ezelőtt történt, a dolog annyiban lesz más, hogy most az Iszlám Állam több terroristája, és még több szélsőséges lesz a menekültek között – mondta el David Beasley, az ENSZ képviselője   Guardiannak Brüsszelben.

Hozzátette, úgy tudják, hogy az Iszlám Állam emberei olyan szélsőséges szervezetekkel is szövetkeznek, mint a Boko Haram és az Al-Quaida, azért, hogy a rászorulók között toborozzanak, majd eljussanak Európába, destabilizálják azt, és káoszt okozzanak.

Beasley a lapnak arról is beszélt, hogy a szíriai bevándorlók korábbi tömege semmi nem volt ahhoz képest, ami hamarosan érkezhet, miután nagyjából 500 millió ember élete forog kockán, a szélsőségesek elsődleges célja pedig az, hogy befolyásolják a rászorulókat.

Ez az a pont, amikor az európai közösségnek fel kell ébrednie – hangsúlyozta. Az elmúlt négy évben sikerült elpusztítani az Iszlám Állam kalifátusát, de a szakértők szerint több, mint kétezer harcos bujkálhat Szíriában, akik most azon fáradoznak, hogy kihasználják a kaotikus szíriai helyzetet.

A lap szerint jelen pillanatban közel hatmillió ember küzd az életéért a régióban. David Beasley a Guardiannak elmondta, az ENSZ éppen azon dolgozik, hogy legalább 4 millió kiszolgáltatott embernek tudjanak étellel segíteni, de egyelőre anyagi nehézségekkel küzdenek. Véleménye szerint nem szabad hagyni, hogy a régió országai még jobban meginogjanak, hiszen ha például Jordánia, vagy Libanon destabilizálódik, akkor annak beláthatatlan következményei lesznek Európára nézve.

Beszélgettem emberekkel. Egy nő azt mondta, hogy a férje soha nem akart csatlakozni az Iszlám Államhoz, de nem volt mit enniük, így kénytelen volt. – mondta Beasley. A szakértő reményét fejezte ki, hogy az európai országok segítségével sikerül előteremteni a megfelelő támogatást, amelyet egészségügyre és élelmiszerre szeretnének költeni annak érdekében, hogy megakadályozzák a következő migrációs hullámot.

Forrás: The Guardian; Vezető kép: Daily Express

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések