A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az éppen arra sétáló mentősnek és tűzoltónak köszönheti életét a budapesti férfi

Egy mentős és egy tűzoltó barátságának köszönheti életét az a budapesti férfi, akit a hét elején szolgálaton kívüli szakemberek élesztettek újra egy boltban.
A két életmentő gyakran találkozik munkán kívül is. Épp vásároltak, amikor észrevették, hogy fekszik valaki a bolt padlóján, akit többen körbeállnak - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

Ugyan mentőt már hívtak a bolt alkalmazottai, de nem vizsgálták meg a bajba jutott férfit, akinek ekkor már nem volt vérkeringése és légzése. A szakavatott mentőápoló elvégezte a szükséges vizsgálatokat, amíg tűzoltó barátja tájékoztatta a mentésirányítót a helyzetről. Azonnal megkezdték az újraélesztést.

A két „kolléga” profin kiegészítette egymást. A gyors, szakszerű mellkaskompressziók hatására, a kiérkező esetkocsi segítségével, rövid időn belül sikerült stabilizálni a férfi állapotát. Végül saját szívműködéssel és légzéssel adhatták át bajtársaink a beteget az intenzív osztályon – fogalmaznak a bejegyzésben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések