A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A teljes magyar egészségügyi rendszer összeomlását jelentené a befogadás – Franciaországba 40 ezer beteg bevándorló érkezik évente

Elnéző törvényjavaslatot tervez Macron elnök a migránsokkal kapcsolatban. Ő maga hihetetlen szigorról beszél, de valójában erőtlen és problémamegkerülő törvényről van szó. A legfontosabb kérdést meg sem kísérli megoldani: nem akarja száműzni az S-kartonnal rendelkező, azaz nyilvántartott, a közrendre veszélyes migránsokat, nem akarja kidobni az országból a dzsihadistákat, a szalafistákat, a terroristákat. És rengeteg más problémát sem old meg az új törvény.
Ahogy sokszor elmondtuk, a magát centristának nevező Macron az előző, szocialista kormány bukott gazdasági minisztere volt. Most pedig az V. köztársaság fennállása, azaz 1958 óta – az adott időszak, tehát közel egy év elnökség után – a legnépszerűtlenebb francia elnök.

Macron például rövidíteni akarja a menedékjog elbírálásának az idejét. Most 15 hónap alatt döntenek, ezt akarja levinni 6-9 hónapra. Ez viszont rengeteg pénzbe kerül. A másik fontos probléma, a fellebbezés kérdése. Ez nagyon sok idő és pénz, ráadásul az elutasított kérelmek után a migránsok sokszor az uniós bírósághoz is fordulnak.

Jean-Paul Gourévitch párizsi professzor ezzel kapcsolatban azt javasolja: a migráns fizessen 200 eurót a francia államnak minden fellebbezés után. Szerinte ez nem sok pénz, viszont van visszatartó ereje. Azt mondja: tekintse ezt a francia állam kauciónak.

Ha jogos a fellebbezés, kapja vissza a pénzt, de ha nem, akkor tartsa meg az állam. Természetesen ez főleg a migránssegítő egyesületeket tántorítja el, hogy teljesen indokolatlan esetben is fellebbezzenek. Évente 60 ezer migránst utasítanak ki Franciaországból – ennyi fellebbezés nagyon sok pénz a segélyszervezeteknek.
Egyébként Gourévitch azt is javasolja, hogy szigorítsanak a beteg migránsok beengedési és gyógykezelési gyakorlatán. Évente 40 ezer beteg migráns érkezik Franciaországba, ezek kezelése 100 millió eurót is jelenthet a francia államnak.

Sok francia ember azt mondja a professzor szerint: miért fizessek én egészségügyi hozzájárulást, amikor abból azokat gyógyítják, akik nem fizetnek, vagyis a migránsokat?

Hogy általában a migránsok mennyibe kerülnek a francia államnak, állandó vitatémát jelent. Politikai hovatartozástól függ, hogy melyik oldal mit mond.

A migránsbarát baloldal egyes képviselői például azt állítják, hogy évente csak 4 milliárd euró deficitet jelent. Vannak, akik szerint a tényleges összeg a 80 milliárd eurót is túllépheti.

Ez pedig természetesen elviselhetetlen költséget jelent a francia államnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések