A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A 3 napja elhunyt Demján Sándor, vagyona 95 százalékát a szegény és éhező gyerekere hagyja! Szívszorító amit nyilatkozott...

Demján Sándor a Fidesz egyik legnagyobb támogatója maga mesélte el, miért jutott erre az elhatározásra. Ez a fajta adományozás Magyarországon egyelőre egyedülálló, de a világban találni rá példákat. 

A videóban beszél többek között arról, hogy vagyona jelentős részét (többek között) halála után jótékony célra ajánlja fel. Magyarország egyik leggazdagabb embere azt mondta, hogy ez az elhatározása már karrierje elején megszületett. 


20. század egyik legkiemelkedőbb magyar költője mellett nyugszik majd Demján Sándor

Alig 30 méter fogja elválasztani egymástól Demján Sándor és Ady Endre sírhelyét, ugyanis a kedden elhunyt milliárdost ugyanabban a parcellában helyezik végső nyugalomra, mint ahol a költő is nyugszik.

A Fiumei Úti Sírkert 19-es parcellája szélén emeltek emlékművét a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának, Ady Endrének és ugyanitt temetik el a kedden elhunyt Demján Sándort is. Ráadásuul itt található gróf Batthyány Lajos lenyűgöző mauzóleuma is - írja a Bors.

A költő és a milliárdos vállalkozó életútjában egyébként rengeteg közös van. Mindketten egy kis erdélyi faluban születtek, Ady Érmindszenten, Demján pedig alig 30 kilométerrel távolabb, Börvelyen látta meg a napvilágot. Rendkívül szegény családban nőttek fel, de ki tudtak törni és mindketten kivételes karriert futottak be. Demján számára is fontos volt az irodalom, kisgyerekként a romantikus hősöket és a kalandregényeket szerette.

A 74 évesen elhunyt Demján Sándort, április 10-én, kedd délután kísérik utolsó útjára. A családja azt kérte, aki szeretné leróni a kegyeletét, csak egyetlen szál virágot vigyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések