A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

500 millió migránst akarnak a terroristák Európa felé tolni – Állítja az ENSZ világélelmezési felelőse

Az Iszlám Állam afrikai szélsőséges csoportokkal karöltve azon mesterkedik, hogy egy új migrációs hullámot indítson el Európa felé. Ezt David Beasley, az ENSZ Világélelmezési Programjának (WFP) vezetője mondta a Guardiannak a Szíria megsegítésére szervezett brüsszeli donorkonferencián.
A terrorszervezet Szíriába menekült parancsnokai a Boko Harammal és az al-Kaidával fogtak össze, és a Száhel-övezetből Európa felé tolnák az éhező emberek millióit, mondta Beasley.

Szerinte nagyon hasonló forgatókönyvvel kell szembenéznünk, mint néhány éve, az első migrációs hullám kialakulásakor.

Azt üzenem Európának, hogy ha azt hiszik, hogy a húszmilliós Szíria destabilizációja komoly problémát okozott, nézzék meg, mit okoz majd az 500 milliós Száhel-övezet további szétesése. Az európai és a nemzetközi közösségnek szembe kell néznie ezzel.“
– mondta Beasley.

A kétnapos donorkonferencia résztvevői összesen 4,4 milliárd dollárt (körülbelül 1126 milliárd forintot) ajánlottak fel a polgárháború sújtotta Szíriában élők és a környező államokban menedéket keresők idei támogatására.

Az MTI szerint Mark Lowcock, az ENSZ humanitárius ügyeket koordináló hivatalának (OCHA) vezetője jó kezdetnek nevezte az összeget, azonban az Oxfam nemzetközi segélyszervezet szerint.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések