Gyorsabban elkészül a kínai pirított tészta, mint amennyi idő alatt leugranál érte a kedvenc büfédbe.
Az illatos, kínai pirított tészta színét és különleges ízét a szójaszósz adja meg. Így fontos, hogy jó minőségűt vásárolj. Most már szinte minden nagyobb boltban hozzájuthatsz. Ha szeretnéd, hogy olyan legyen, mint az eredeti, válaszd a sötétet és édeset.
Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg spagettitészta
20 dkg káposzta
2 db újhagyma
3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
1 db sárgarépa
gyömbér
só
bors
Elkészítés:
A zöldségeket tisztítsd meg, mosd meg. A káposztát vágd csíkokra, a hagymát és a répát aprítsd fel. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, és főzd roppanósra körülbelül öt-hét perc alatt.
Közben a wokban hevíts olívaolajat, dobd bele a zöldségeket, és add hozzá a zúzott fokhagymát. A zöldségeket pirítsd ropogósra, majd tedd hozzá a leszűrt tésztát, forgasd össze, és ízesítsd szójaszósszal, sóval, borssal, gyömbérrel. Süsd pár percig, és már tálalhatod is.
0 Megjegyzések