A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Utcai har­cok Mad­rid­ban: “Ez már nem a ti vá­ro­so­tok” – ordították a migránsok

Tör­tek-zúz­tak Mad­rid­ban a jó­részt Sze­ne­gál­ból ér­ke­zett be­ván­dor­lók egy tár­suk ha­lála miatt. Pedig a be­ván­dorló ha­lá­lát nem is a rend­őrök okoz­ták.
Amíg mi békésen és méltósággal ünnepeltük március 15-ét, Madrid Lavapies negyedében elszabadult a pokol. Az erőszakos összecsapásokat az váltotta ki, hogy miután egy afrikai származású illegális utcai kereskedőt megpróbáltak elfogni a rendőrök, ő az üldözés során életét vesztette.Válaszként a mobilon riasztott több mint kétszáz afrikai migráns rendőrellenes tüntetésbe kezdett.

A demonstráció során az afrikai migránsok azt kiabálták, hogy  gyilkos rendőrök”, sőt azt üvöltözték, hogy “ez már nem a ti városotok, távozzatok Madridból!”. Ezzel együtt megrongálták a buszmegállókat, kukákat gyújtottak fel és több rendőrautót is meggyújtottak.

A rendőrök gumilövedékkel oszlatták a migráns tömeget, de az összecsapás során több tucatnyi hatósági személy és négy civil is megsérült.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések