Hirdessen itt

Fejen lőtte az ISIS parancsnokát egy brit mesterlövész

A brit különleges erők egyik mesterlövésze 1500 méterről lőtte fejen az Iszlám Állam egyik parancsnokát Irakban – közölte a Daily Star című brit lap, magas rangú védelmi forrásokra hivatkozva.
A „szinte lehetetlenként” jellemzett lövést ráadásul az éjszakai sötétben kellett végrehajtania, úgy, hogy mindössze 15 másodperce volt rá – írta a lap.

A Star forrásai szerint a SAS egyik egysége tudomást szerzett arról, hogy az Iszlám Állam parancsnoka egy, a szíriai határhoz közel eső faluba fog érkezni. A település az iszlamista fegyveresek kezén volt, és öngyilkosság lett volna a brit kommandósok számára, hogy odamenjenek, és elfogják a férfit. Ezért inkább kilövése mellett döntöttek.

A britek reménykedtek benne, hogy a parancsnok még nappal meg fog érkezni, de végül csak a sötét beállta után jelent meg. A mesterlövész azonban vállalta, hogy megkísérli a lövést.

Amikor a parancsnokot szállító autó megérkezett a településre, a SAS kommandósának mindössze 15 másodperce volt arra, hogy becélozza, és megölje a férfit. „A golyó hátulról találta fejbe az Isis parancsnokát, és gyakorlatilag lerobbantotta az arcát. Azonnal meghalt” – mondta el a Star egyik forrása.

A lap cikke szerint az mesterlövész őrmesterként szolgál a SAS-nél, és már több afganisztáni és iraki akcióban is részt vett, és a Star információi szerint már több száz ellenséges katonát ölt meg. A mostani lövéshez egy McMillan Tac-50 .50 kaliberű amerikai mesterlövészpuskát használt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések