Micsoda egyszerű, mégis nagyszerű ötlet! A sütőben sült hagyma valami csúcs, meg kell kóstolnod!
Bár újhagymához egész évben hozzájuthatsz, a tavaszi kétségtelenül a legfinomabb. Érdemes minél többet fogyasztani, hiszen nagyon sok B1-, B2- és C-vitamint, valamint fontos ásványi anyagokat tartalmaz. Sütés közben a hagyma is megkaramellizálódik, így édeskés lesz. Kínálhatod húsok mellé, vagy önmagában, az egyszerű, sajtos mártogatóssal.
Hozzávalók 4 személyre:
SÜLT HAGYMÁHOZ
2 csokor újhagyma
0.5 dl olívaolaj
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál só
0.5 teáskanál bors
SAJTMÁRTÁSHOZ
12 dkg cheddar sajt
10 dkg krémsajt
1 dl tejföl
0.5 dl fehérbor
só
bors
chili
Elkészítés:
Az újhagymát tisztítsd meg, öblítsd le víz alatt, majd rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Az olívaolajat keverd össze sóval, borssal, kakukkfűvel és oregánóval, majd locsold a hagymára. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 20 perc alatt. Közben fordítsd át a hagymákat. Amikor elkezdenek barnulni, vedd ki a sütőből.
A szószhoz a sajtot vágd kis darabokra, és a tejföllel együtt rakd egy lábosba, majd melegítsd össze kis lángon. Tedd hozzá a krémsajtot, és öntsd hozzá a bort, majd ízesítsd sóval, borssal, chilivel. Várd meg, míg összeolvad, és folyós, selymes lesz. Töltsd kis tálkákba, majd az újhagymával együtt kínáld.
0 Megjegyzések