A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Telefonon csalt ki pénzt börtönből az elítélt Pécsen

A Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat egy elítélttel szemben, aki a börtönből telefonon keresztül csalt ki pénzt áldozatától.
A vád szerint az elkövető több mint négy éves börtönbüntetését töltötte egy büntetés-végrehajtási intézetben, amikor elhatározta, hogy a nála lévő, jogszerűen tartott telefonnal ismeretlen személyeket felhív, és pénzt próbál kicsalni áldozataitól.

A férfi a telefont jogszerűen, a hozzátartozókkal történő kapcsolattartás céljából tartotta magánál, hívásai azonban korlátozva voltak.

A férfi 2017. év elején ismeretlen módon hozzájutott egy SIM kártyához, amelyet telefonjába helyezett, és a börtönből véletlenszerűen, találomra beütött számok alapján hívott fel embereket.

A vádlott a telefonhívások során magát egy telefontársaság képviselőjének adta ki, és a hívott felet arról tájékoztatta, hogy egy nyereményjátékban pénzt nyertek, a pénz átvételének pedig az a feltétele, hogy egy bediktált telefonszám egyenlegét töltsék fel.

Az elkövető több személyt is felhívott, egy sértett pedig fel is töltötte a kért telefonszám egyenlegét. Ezen sértettet a vádlott összesen 175.000,- forint értékben kérte a telefonegyenleg feltöltésére. A hívott személy kezdetben nem teljesítette a vádlott kérését, a későbbiekben azonban a vádlott többszöri hívására végül 15.000,- forint összeggel töltötte fel az elkövető által megadott telefonszámot.

A vádlott cselekménye üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések