A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

6 embert csapott be egy házaspár Dorogon, tőlük majdnem 7 milliót csaltak ki

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat az előzetes letartóztatásban lévő házaspárral szemben.
A vád szerint az elkövetők egy céget működtettek, és az interneten, továbbá helyi hirdetési újságban egy dorogi telken épülő lakásokat hirdettek. A házaspár a jelentkezőknek valótlanul azt állította, hogy lakóparkot építtetnek, a kivitelezést egy komoly beruházó végzi, illetőleg az építkezést az egyik pénzintézet finanszírozza. Ezután a megtévesztett vásárlók a kiválasztott lakásokra 500.000-1.000.000,- Ft közötti regisztrációs díjat fizettek be a terheltek bankszámlájára.

A vádlottak célja az volt, hogy a sértettektől pénzt csaljanak ki, hiszen a telek nem volt a tulajdonukban, a beruházással összefüggésben szerződést nem kötöttek, továbbá a bankkal a projekt finanszírozására megállapodás nem született, illetőleg az építkezés megkezdéséhez szükséges engedélyeket sem szerezték be. Ezen túl a párnak a projekt megvalósítására semmilyen anyagi fedezete nem volt, hiszen a cégük milliós adótartozást halmozott fel.

A házaspár a bűncselekmény elkövetése révén összesen 6.750.000 forinttal gazdagodott, a pénzt magukra költötték.

A járási ügyészség az elkövetőkkel szemben börtönbüntetés kiszabását, illetve azt indítványozta, hogy térítsék meg a sértettek kárát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések