Hozzávalók:
50 dkg sertés darált hús
5 db zsömle
10 db tojás
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
fűszerpaprika
só
bors
zsemlemorzsa
A salátához:
1 fej jégsaláta
1 marék rukkola
koktélparadicsom
1 evőkanál magos mustár
4 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A vagdalthoz a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, 3 tojást, a fokhagymát és a fűszereket összegyúrjuk, majd négyzetes alakban zsemlemorzsa ágyra fektetjük a masszát, úgy 2 cm vastagon. A hús középvonalára tesszük a maradék 7, már előzőleg keményre főtt tojást. Az egészet összehajtjuk, és a tekercset olajozott sütőpapírra tesszük, majd az egész rudat megkenjük olajjal. 180 fokos sütően, az olajjal kenegetve ropogósra sütjük. Általában 40 perc alatt elkészül, de ez függ a sütő teljesítményétől.
A salátához megmossuk a zöldségeket, egy tálba tesszük. A mézet, olajat, mustárt, citromlevet összekeverjük, majd összeforgatjuk a salátával.
0 Megjegyzések