A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Stefánia vagdalt salátával

Hozzávalók:

50 dkg sertés darált hús
5 db zsömle
10 db tojás
2 gerezd fokhagyma
őrölt kömény
fűszerpaprika
bors
zsemlemorzsa

A salátához: 
1 fej jégsaláta
1 marék rukkola
koktélparadicsom
1 evőkanál magos mustár
4 evőkanál olivaolaj
2 evőkanál méz
1 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A vagdalthoz a darált húst, a beáztatott és kinyomkodott zsemléket, 3 tojást, a fokhagymát és a fűszereket összegyúrjuk, majd négyzetes alakban zsemlemorzsa ágyra fektetjük a masszát, úgy 2 cm vastagon. A hús középvonalára tesszük a maradék 7, már előzőleg keményre főtt tojást. Az egészet összehajtjuk, és a tekercset olajozott sütőpapírra tesszük, majd az egész rudat megkenjük olajjal. 180 fokos sütően, az olajjal kenegetve ropogósra sütjük. Általában 40 perc alatt elkészül, de ez függ a sütő teljesítményétől.

A salátához megmossuk a zöldségeket, egy tálba tesszük. A mézet, olajat, mustárt, citromlevet összekeverjük, majd összeforgatjuk a salátával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések