Az egyszerű, megszokott fasírtot egy kicsit felturbóztam, hogy még finomabb és pikánsabb legyen!
Hozzávalók:
1,30 dkg darált hús
2 db tojás
szikkadt kenyér darab vagy zsemle
1 kis fej vöröshagyma
fokhagyma (4 gerezd)
kakukkfű (ízlés szerint)
majoranna (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
fűszer piros paprika őrlemény (ízlés szerint)
a töltelékhez:
40 dkg sajt (gouda, trappista)
30 dkg kapuvári uzsonna sonka
1 doboz kukorica konzerv
a tetejére:
szezámmag
étolaj
(Ebből a mennyiségből nekem kettő nagy rúd fasírt lett.)
Elkészítés:
Szokásos módon elkészítjük a hagyományos fasírt masszát, majd kétfelé vesszük.
Folpackot terítünk az asztalra, és erre a massza egyik felét kézzel egyenletesen téglalap alakúra szétnyomkodjuk. A reszelt sajt felét rászórjuk, erre jön a kockára vágott sonka fele. Végül pedig a kukoricából is szórunk rá.
A folpack segítségével felgöngyöljük a húst.
Olajjal kikent tepsibe helyezzük a felgöngyölt fasírtot és vékonyan a tetejét bekenjük étolajjal, majd szezámmaggal megszórjuk. (A massza másik felével is így járunk el.)
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. másfél óráig sütjük. (Én a sütő legalsó részén sütöttem, hogy ne nagyon barnuljon meg a teteje)
A megsült és kihűlt fasírtból szép szeleteket vágunk és salátával, rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.
0 Megjegyzések