Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Sajttal-sonkával-kukoricával töltött fasírt. Tedd fejedelmi fogássá a hétköznapi vagdaltot

Az egyszerű, megszokott fasírtot egy kicsit felturbóztam, hogy még finomabb és pikánsabb legyen!

Hozzávalók:

1,30 dkg darált hús
2 db tojás
szikkadt kenyér darab vagy zsemle
1 kis fej vöröshagyma
fokhagyma (4 gerezd)
kakukkfű (ízlés szerint)
majoranna (ízlés szerint)
só (ízlés szerint)
ételízesítő (ízlés szerint)
fűszer piros paprika őrlemény (ízlés szerint)
a töltelékhez:
40 dkg sajt (gouda, trappista)
30 dkg kapuvári uzsonna sonka
1 doboz kukorica konzerv
a tetejére:
szezámmag
étolaj
(Ebből a mennyiségből nekem kettő nagy rúd fasírt lett.)

Elkészítés:

Szokásos módon elkészítjük a hagyományos fasírt masszát, majd kétfelé vesszük.

Folpackot terítünk az asztalra, és erre a massza egyik felét kézzel egyenletesen téglalap alakúra szétnyomkodjuk. A reszelt sajt felét rászórjuk, erre jön a kockára vágott sonka fele. Végül pedig a kukoricából is szórunk rá.

A folpack segítségével felgöngyöljük a húst.

Olajjal kikent tepsibe helyezzük a felgöngyölt fasírtot és vékonyan a tetejét bekenjük étolajjal, majd szezámmaggal megszórjuk. (A massza másik felével is így járunk el.)

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. másfél óráig sütjük. (Én a sütő legalsó részén sütöttem, hogy ne nagyon barnuljon meg a teteje)

A megsült és kihűlt fasírtból szép szeleteket vágunk és salátával, rizzsel vagy burgonyával tálaljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések