A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem tetszett, amit mondott! Kirúgta az aljegyzőt Hódmezővásárhely új polgármestere

Vigyázni kell rá, mert még baj lesz belőle! Ez az ember egy pszichopata!
A szombati közgyűlésen Végh Ibolya korrigálta Hódmezővásárhely új polgármesterét, ezért mennie kellett az önkormányzattól. A volt aljegyző a Vásárhely24-nek elmondta: Márki-Zay Péter már az ünnepi beszédében sem mondott igazat.

A beszédében ugyanis Márki-Zay azt állította, csak a hivatalba lépésekor lett számára tiszta, hogy a város milyen mértékben eladósodott. Szerinte ezt a vásárhelyiek eddig nem tudták, ő hozta nyilvánosságra munkába állását követően. Végh Ibolya jelezte neki, hogy a város költségvetése már február 7-én kikerült az internetre, azóta bárki megnézheti a város honlapján. Továbbá az város adósságairól annyit mondott neki, hogy a 23 milliárdos költségvetési főösszegnek a 2 százalékát sem éri el a város adósságállománya. Tulajdonképpen ez nem hitel, hanem egy részletfizetés, ami több éven keresztül tart:

2030-ig kell megfizetnie a városnak ezt a 3,8 milliárd forintot, amit a megválasztott polgármester 5 milliárdosnak emleget.

Ezt követően, a hétfői munkaidő utáni magánbeszélgetés során Márki-Zay Péter Végh Ibolyát lemondatta állásáról. A vád a következő volt: az egykori aljegyző megengedhetetlen módon “politizált” a közgyűlésen. A korábbi aljegyző arra kérdésre, hogy az számított-e politizálásnak, miszerint kijavította a polgármester két tévedését a következőt válaszolta:

Pontosítok: csúsztatását. Igen, ő ezt politizálásnak minősítette. Mivel a költségvetés elkészítése és annak publikálása a város honlapján a polgármesteri hivatal feladata, úgy éreztem, hogy ő ezzel a hivatalt akarja támadni és a dolgozókat akarja minősíteni. Sajnos, Márki-Zay Péter már az ünnepi beszédében sem mondott igazat.

A volt aljegyző így folytatta, írta le eltávolításának körülményeit:

Először megfenyegetett, pszichés nyomás alá helyezett kényszerített arra, ha nem közös megegyezéssel szüntetjük meg a munkaviszonyomat, akkor ő bizalomvesztés címszóval azonnali hatállyal felmond nekem.

A városi legendáról, hogy Márki-Zay diktafont hord a zsebében a következőt mondta a korábbi aljegyző:

Oh, igen! Ahogy a kollégámmal ültünk a polgármester szobájában, egyszer Márki-Zay Péter szórakozottan benyúlt a zsebébe és kivett egy diktafont. Ránk nézett, majd azt mondta: észre sem vettem, hogy ez meg be van kapcsolva. Egyébként az asztalára mindig ki van téve a diktafon. Bekapcsolja, amikor kimegy a folyósóra, hogy így beszélgessen az emberekkel. A megbeszéléseinken mindent felírt egy füzetbe, úgy, hogy mellette diktafonon is rögzíti a beszélgetést. Azon sem lepődnék meg ha összevagdosott felvételekkel állna elő.

A díszközgyűlésen az új polgármester azt is közölte, hogy a közgyűlés csak másodlagos hatalom, ha egyáltalán hatalom. Végh Ibolya így kommentálta Márki-Zay kijelentését:

Nagyon sok mindent mondott, ami mélyen megdöbbentett engem. Ebből is látszik, hogy Márki-Zay Péter teljesen felkészületlen. (…) Aki polgármesterként azt állítja, hogy az önkormányzat közgyűlése másodlagos hatalom óriási szereptévesztésben van. Nem császárt választottak február 25-én!

Megjegyzés küldése

3 Megjegyzések

Unknown üzenete…
Kár, hogy fideszes állítja, így teljességgel hiteltelen. Azt azért megjegyezném, hogy furcsának találom ezt a hozzáállást! Amíg ti csináltatok ilyesmit, addig rendben volt. Ha veletek történik meg, akkor meg felháborodtok? Ha buktok a választáson, akkor joggal várja el az ország értelmesebbik fele, hogy az összes fideszes el legyen távolítva. Ki előbb, ki utóbb "érdemei" szerint. Amelyik fideszesnek maradt néhány agysejtje, az már most, a választások előtt elmegy mosogatni migránsnak oda, ahol szerintük szeretik a migránsokat!
Zoltán üzenete…
Kedves Zoltán! Ha téged rúgtak volna így ki, te is mást mondanál. Kár, hogy a keresztény nevet egy ilyen jellemtelen ember így bemocskolja. Ez az ellenzék mentalitása
Ritta üzenete…
Bagdi Zoltánnak.
A FIDESZEsek viszont senkit nem küldtek el az országból (migránsnak, mosogatni).... És aki elment, annak pedig nem menekülni kellett! Az Ön mondatai alapján, ha nem a FIDESZ nyer, akkor ezek szerint nekünk menekülnünk kell az országunkból??????