A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ismét beszólt Magyarországnak a luxemburgi külügyminiszter, de már érzi a bajt!

A luxemburgi külügyminiszter óva intette az uniós tagállamokat attól, hogy megkérdőjelezzék a nemzetközi egyezményeket és szabályokat.
Asselborn az ország parlamentje előtt ismertette a kormány külpolitikai elképzeléseit és azt hangsúlyozta, hogy mind inkább támadások kereszttüzébe kerülnek a sokoldalú megállapodások, illetve szabályrendszerek.

Korábban az EU pl. egységesen vélekedett arról, hogy a két állam-megoldást pártolja Izraelben, ám ebből többen kitáncolnak – főleg a mostani amerikai vezetés hatására. Vagyis – tette hozzá – egyértelműen látszik, hogy egyes hatalmak a saját szakállukra akarnak eljárni, mint ahogy az is, hogy aláássák az emberi jogokat és a jogállamot.

Az uniónak szembe kell szállnia az ilyen törekvésekkel. A miniszter bírálta azokat az államokat, amelyek – mint Magyarország – megakadályozták a bevándorlási gondok közös megoldását. Mint mondta, a tagok többsége, még mindig védelmet akar nyújtani a menekülteknek, az viszont nem megy, hogy bizonyos kormányok, amelyek a bőrszín vagy a vallás miatt nem kívánnak segíteni, rákényszerítsék akaratukat a többiekre – írja a Die Welt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések