Hozzávalók:
70 dkg liszt
5dkg élesztő
7 dkg cukor
4dl langyos tej
csipet só
1 dl olaj
2 tojás fehérje a tésztába
a sárgája pedig a tészta kenéséhez.
5dkg élesztő
7 dkg cukor
4dl langyos tej
csipet só
1 dl olaj
2 tojás fehérje a tésztába
a sárgája pedig a tészta kenéséhez.
Elkészítés:
1 kanál cukrot elkeverünk 1 dl langyos tejjel, és felfuttatjuk benne az élesztőt, amit összekeverünk a liszttel, olajjal, sóval, tojással, maradék tejjel és cukorral. Amikor jó levegősre gyúrtuk, és összeállt a tészta, 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Utána kalácsot is fonhatunk belőle, vagy lekvárral, túróval, kakaóval is tölthetjük. Sütés előtt megkenjük a tojások sárgájával. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor van kész.
0 Megjegyzések