A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Húsvéti foszlós kalács

Hozzávalók:

70 dkg liszt
5dkg élesztő
7 dkg cukor
4dl langyos tej
csipet só
1 dl olaj
2 tojás fehérje a tésztába
a sárgája pedig a tészta kenéséhez.

Elkészítés:

1 kanál cukrot elkeverünk 1 dl langyos tejjel, és felfuttatjuk benne az élesztőt, amit összekeverünk a liszttel, olajjal, sóval, tojással, maradék tejjel és cukorral. Amikor jó levegősre gyúrtuk, és összeállt a tészta, 1 órát letakarva kelni hagyjuk. Utána kalácsot is fonhatunk belőle, vagy lekvárral, túróval, kakaóval is tölthetjük. Sütés előtt megkenjük a tojások sárgájával. 180 fokon sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor van kész.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések