Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Házi, vaníliás tejpuding: villámgyorsan elkészül - Gluténmentes

Ha nincs sok időd a desszert készítésére, a krémes, illatos, török tejpudingot akkor is össze tudod dobni.
A törökök kedvenc édessége ez a tejpuding, azaz a muhallebi. Sokkal autentikusabb lesz a népszerű desszert, ha egy teáskanálnyi narancs- vagy rózsavirágvizet is keversz bele. Jól lehűtve akár fel is szeletelheted. Az íze nagyon hasonlít a tejberizsére.

Hozzávalók 4 személyre:

1 l tej
7 dkg rizsliszt
6 dkg cukor
3 szem kardamom
2 dl víz
0.5 rúd vanília
1 csipet só

Elkészítés:

A rizslisztet keverd simára két és fél deci tejjel. A többi tejet öntsd egy lábosba, add hozzá a sót, a kardamomot és a vaníliarúd kikapart belsejét, majd közepes lángon kezdd melegíteni. Amikor már buborékok jelennek meg a tetején, öntsd hozzá a rizslisztes mixet. Állandóan kevergetve főzd sűrűre, majd rakd hozzá a cukrot.

Ha van narancs- vagy rózsavirágvized, azt is a végén tedd hozzá. Oszd el a pudingot kis tálkákba, és tedd a hűtőbe. Tálalás előtt még díszítsd kedved szerint. Megszórhatod pisztáciával, dióval, mandulával, vagy kínálhatod friss gyümölcsökkel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések