Izgalmasabb, laktatóbb lesz a rántott csirkemell, ha gombával is megtöltöd.
A csirkemellhez mindig bátran nyúlhatsz, ha nincs ötleted, hogy mi legyen az ebéd vagy a vacsora. Rengeteg módon variálhatod, de akkor biztos nyerő, ha egyszerre töltöd és rántod. Ráadásul, ha így készíted el, biztosan nem fog kiszáradni. A húsba rakhatsz még sajtot. A gombával töltött, rántott csirkemellet nem fogod egyhamar megunni.
Hozzávalók 4 személyre:
4 db filézett csirkemell
20 dkg gomba
12 dkg zsemlemorzsa
10 dkg liszt
2 db tojás
1 db vöröshagyma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, csepegtesd le, és nyisd szét éles késsel. Sózd be ízlés szerint. A vöröshagymát aprítsd fel, dobd rá két evőkanál forró olajra, és dinszteld meg. Tedd hozzá a megtisztított, feldarabolt gombát, sózd, borsozd ízlés szerint, és párold öt-hét percig.
A csirkemellekre kanalazz gombát. A húst hajtsd össze, és panírozd be a szokásos módon. Tehát először forgasd a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Rakd forró olajba, mérsékeld a hőfokot, és süsd minden oldalát aranybarnára. Szedd ki az olajból, csepegtesd le egy papírtörlőn, és melegen tálald.
0 Megjegyzések