A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért várható újabb migránsválság!

Újabb migránsáradat várható Európában David Beasley szerint.
Az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) ügyvezető igazgatója az AP hírügynökségnek adott hétfői interjújában úgy fogalmazott, hogy az Iszlám Állam iraki-szíriai kalifátusának eltűnésével a szervezet Fekete-Afrikában kezdett el intenzíven toborozni, ami azzal fenyeget, hogy újabb migránsválság következhet be Európában – írja a 888.hu.

David Beasley szerint Szíriából elmenekülve sok dzsihadista az Afrikát kelet-nyugati irányban átszelő, 500 millió lakosú, aszályos Száhel-övezetben kötött ki, ahol az ottani szélsőséges szervezetekkel szövetkezik.

Elmondása szerint a terroristák az al-Kaida hálózat helyi szárnyával, illetve az al-Shabaabbal és a Boko Harammal foghatnak össze a közeljövőben.

„Ennek hatására, ha az Európai Unió nem segíti élelemmel és a stabilitás megteremtésével a térséget, akkor sokkal nagyobb migránsáradat indulhat el onnan Európába, mint amekkora a szíriai háború elől menekült” – idézi szavait a 888.hu.

A szakértő szerint a klímaváltozás és a gyenge kormányok miatt a Száhel-övezet egy nagyon kényes és ingatag térség, és az ott megtelepedő dzsihadisták az élelmet zsarolási eszközként fogják használni újabb tagok toborzására, így idézik majd elő a tömegek elmenekülését.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések