A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Erőszakkal akart betörni egy iskolába a Jobbik!

A Ripost.hu információi szerint egy általános iskolában akartak kampányolni a Jobbik képviselői, akik a fenyegetőzéstől sem riadtak vissza.
Ma dél­előtt a Job­bik kép­vi­se­lői, az élü­kön Dúró Dó­rá­val be akar­tak ha­tolni egy vi­déki ál­ta­lá­nos is­ko­lába, hogy ott kam­pá­nyol­ja­nak Az el­len­álló igaz­ga­tó­nőt dur­ván meg­fe­nye­get­ték, mo­bil­te­le­font nyom­tak az ar­cába – írja a portál.

Hatalmas botrányt csapott Dúró Dóra és a Jobbik soproni képviselő-jelöltje, dr. Brenner Koloman a hegykői általános iskolában, miután az iskola vezetője tanítási időn kívül szerette volna fogadni őket.

Az intézményvezetőt megfenyegették, az arcába mobiltelefont toltak, és azt mondták neki: ahhoz is joguk lenne, hogy a tanítási órára bemenjenek.– olvasható a portál beszámolójában.

Az igazgató a lapnak azt mondta: ilyet, mióta demokrácia van Magyarországon, még nem tapasztalt.

A történet úgy kezdődött, hogy Jobbik parlamenti képviselője, Dúró Dóra levélben jelezte a Klebersberg Központnak, hogy a párt soproni képviselőjelöltjével, dr. Brenner Kolomannal látogatást tennének a hegykői Fertő-táj Általános Iskolában, március 21-én, 11 órakor. A visszajelzésre, miszerint az intézményvezető egy másik napon, 17 órakor várja őket, tanítási időn kívül, mindössze annyit válaszoltak: nekik csak az a dátum jó, amit megadtak – derül ki a cikkből.

„Ma délelőtt aztán hajszálpontosan 11 órakor meg is jelentek, Dúró Dóra, dr. Brenner Koloman és egy harmadik férfi, aki szervezte az útjukat. Ezt azonban sem a törvény, sem a belső iskolai szabályzatunk nem engedi, tanítási órára senki nem mehet be”– mondta a Ripost.hu-nak Zámbó Istvánné, Erzsébet. Az igazgatónő éppen kóruspróbát tartott volna a gyerekeknek, amikor a trió megjelent, és végig tartotta magát ahhoz, hogy nem mehetnek be az intézménybe tanítási időben.

De ezt nem fogadták el a jobbikos politikusok. Úgy tudni, azt állították, nekik joguk van bemenni a tanítási időben is.

Nagyon kiakadtak, durván kezdtek beszélni, azzal fenyegettek, hogy majd sajtótájékoztatót tartanak erről, és végig mobiltelefonokat szorongattak, nyomkodtak, gondolom levideóztak engem teljesen jogellenesen” – mesélte az intézményvezető még órákkal később is teljesen elképedten. Az nem derült ki, hogy mit szerettek volna odabent csinálni, amit tanítási időn kívül nem lehetett volna. Remélem a fenyegetőzés ellenére nem lesz az esetnek folytatása, mert azt sem én, sem az iskola nem érdemli.– tette hozzá az intézmény vezetője.

A Ripost.hu úgy tudja, a soproni Kozmutza Flóra iskolába is be akartak menni, az intézményvezető ott is azt kérte, hogy amennyiben valóban érdekli őket a szakmai munka, majd a választások után látogassák meg intézményüket. Erre annyit mondtak, hogy a választások után már nem érdekli őket a dolog. Ettől függetlenül esetleg elképzelhető a délelőtti eset fényében, hogy ott is próbálkozni fognak. A lap úgy értesült, hogy az egyik soproni szakképző intézménybe is bejelentkeztek délutánra, minden áron az iskolákban akarnak politizálni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések