A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egyedül ünnepelte az Együtt március 15-ét március 14-én

Teljesen abszurd, előre hozott március 15-ei ünnepséget tartott az Együtt március 14-én.
A kiscsoportos rendezvényen március 15-ről kevés szó esett. Arról viszont sokkal több, hogy nem működik a nagy ellenzéki választási összefogás, mivel a semmilyen tagsággal és támogatással nem bíró balliberális mikropárttal, az Együtt-tel egyik ellenzéki párt sem kíván együttműködni a választáson.

Az MSZP–Párbeszéd–DK-koalíciónak, az LMP-nek, a Momentumnak és a Jobbiknak is odaszúrtak az Együtt vezetői a pártnak azon az “előre hozott” március 15-i megemlékezésén, amely leginkább arról szólt, hogy miért is van egyedül az Együtt, illetve hogy miért áll bukásra az ellenzéki pártok választási együttműködése.

Az Együtt pártelnöke,  arról beszélt “ünnepi” beszédében, hogy már csak nagyon kevés esélyt lát az összes ellenzéki párt összefogására.  Juhász Péter szerint ez a helyzet kizárólag az eltérő pártérdekek számlájára írható, illetve annak tudható be, hogy az ellenzéki pártok az ország helyett csak a pártérdekeket szolgálják. A párt elnöke szerint hiába van meg önmagában a bátorsága az Együttnek, az ellenzéki oldalon nincs meg a 2018-as választáson elérhető politikai változáshoz szükséges közös akarat.

Ha a pártok nem a saját, hanem az ország érdekét néznék, akkor egy ellenzéki jelölt szállna szembe a Fidesszel minden választókörzetben – mondta Juhász Péter, aki szerint hazudnak azok, akik azt mondják, a Jobbik nélkül nem tudnak 35-40 egyéni választókörzetet megnyerni a demokratikus ellenzéki pártok.

Az Együttnek a Budapesti H13 Rendezvényközpontban a március 15-i nemzeti ünnep előestéjén megtartott ünnepségén gyakorlatilag a párt teljes tagsága, azaz az összes képviselőjelölt és azok családtagjai vettek részt, ami nagyjából 200 főt tett ki. Mint ismert, az Együtt nem volt képes mind a 106 egyéni választói körzetben jelöltet állítani. A párt csak ötven képviselőjelöltet indít a választáson 15 megyében.

Forrás: 888

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések