Csempéssz mediterrán hangulatot a konyhádba, készíts csirkemellet paradicsomszósszal és sok zöldfűszerrel!
Nem kell, hogy a csirkemell feltétlenül száraz legyen. Sőt! Sűrű szószban tálalva igazán különleges élményt nyújt. A különböző fűszerek és a paradicsom jól harmonizálnak egymással. A húst akár grillserpenyőben is megsütheted. Még ízletesebb lesz a szósz, ha kevés paprikát vagy padlizsánt is raksz hozzá.
Hozzávalók 4 személyre:
2 db csirkemell
30 dkg darabolt paradicsom
1 db lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
2 evőkanál olívaolaj
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál oregánó
0.5 dl olaj
só
bors
Elkészítés:
A fél deci olajat keverd össze sóval, borssal és oregánóval. A csirkemellet szeleteld fel, de ne legyen túl vékony. Mosd meg, csepegtesd le, és kend be a fűszeres keverékkel. Forrósíts olívaolajat egy serpenyőben, majd rakd bele a hússzeleteket. Közepes erősségű tűzön süsd oldalanként egy-egy percig. Amikor már pirosak, mérsékeld a lángot, és süsd még a szeleteket kis hőmérsékleten 10 percig, közben forgasd meg. Amikor puhák, szedd ki az olajból.
Rakd a serpenyőbe az aprított lilahagymát, és dinszteld meg. Tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd. Mehet hozzá a paradicsom, majd fűszerezd sóval, borssal, oregánóval, rozmaringgal. Forrald kis lángon, többször megkeverve 10-15 percig. Szórj hozzá aprított petrezselymet és egy nagyon kevés cukrot. A végén rakd bele a húst, és süsd együtt pár percig.
0 Megjegyzések