A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ausztria lesz az unió soros elnöke. Nagy változást ígérnek, ami Brüsszelnek nem fog tetszeni!

Ausztria arra készül, hogy a menekültek áttelepítése helyett a további migránsok érkezésének megakadályozását állítja az EU tevékenységének központjába, amikor a 2. félévben a szervezet soros elnöke lesz. Erről a kancellár beszélt.
Az unió erősen megosztott a bevándorlás ügyében, és olyan államok, mint Magyarország és Lengyelország nem hajlandóak menedékkérőket befogadni. A vita aláásta a bizalmat az integráción belül és meggyengítette az egységet.

Kurz is keményvonalas álláspontot képvisel a kérdésben, azt ígéri, hogy igyekszik majd közelebb hozni egymáshoz a két oldalt, miután jó kapcsolatok fűzik a Kelethez, főleg a magyar kormányhoz. Szerinte a jövőben a külső határok védelmére kell koncentrálni. Azzal érvelt, hogy nincs értelme vitatkozni a kvótákról, mert a keleti tagok nem fogadják el azokat.

Ehelyett azt tartaná jónak, ha a Földközi-tengeren megmentett embereket visszavinnék Afrikába, nem pedig Európába hoznák őket. Egyébként pedig azt ígéri, hogy véget vet az illegális bevándorlásnak – írja a New York Times.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések