Ez a mákos, kevert süti az almától és a tejföltől fantasztikusan puha lesz.
Az a süti, amibe alma, mák és csoki is kerül, csak finom lehet. Percek alatt lekevered, és a sütési idő sem hosszú. Réges-régi édesség, de máig nagyon népszerű, és semmilyen nehézséget nem okozhat még a legtapasztalatlanabbaknak sem.
Hozzávalók 24 szelethez:
TÉSZTÁHOZ
20 dkg liszt
20 dkg mák
20 dkg cukor
5 dl tejföl
3 db alma
3 evőkanál olaj
4 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
2 teáskanál sütőpor
1 kávéskanál fahéj
1 csipet só
MÁZHOZ
20 dkg étcsoki
2 evőkanál olaj
Elkészítés:
Az almát pucold meg, reszeld le, vagy vágd kisebb darabokra, és szórd meg fahéjjal. A tojásokat üsd egy tálba, keverd habosra a cukorral, a vaníliás cukorral, majd rakd hozzá az olajat és a tejfölt. A lisztet vegyítsd a sütőporral, a sóval és a mákkal, majd forgasd a tojásos masszába. Végül dolgozd hozzá laza mozdulatokkal az almát is.
Egy közepes méretű tepsit bélelj ki sütőpapírral, és egyengesd bele a masszát. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd meg 25-30 perc alatt. Amikor a tésztába szúrt tű már nem lesz ragacsos, kiveheted a sütőből. Az étcsokit olvaszd fel, add hozzá az olajat, majd gyors mozdulatokkal, széles késsel kend az almás-mákos kevert tetejére.
0 Megjegyzések