A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A miniszterelnök-helyettest jelölte az új kormány élére Robert Fico pártja

Peter Pellegrini jelenlegi miniszterelnök-helyettest jelölte a leendő új szlovák kormány élére a hármas kormánykoalíció legerősebb pártja, a Robert Fico kormányfő vezette Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD). Ezt maga Pellegrini mondta újságíróknak miután a pozsonyi elnöki palotában találkozott Andrej Kiska államfővel csütörtökön.
Peter Pellegrini, a Fico kormány befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettese csütörtökön azért járt Andrej Kiska államfőnél, hogy elvigye neki azoknak a parlamenti képviselőknek az aláírásait, akik támogatásukról biztosították azt a leendő új kormányt, amelyet a jelenlegi hármas szlovák kormánykoalíció pártjai állítanak majd össze.

Ezzel a hármas koalíció teljesítette azt a szerdán tett ígéretét, hogy bemutat az államfőnek legalább 76 képviselői aláírást, amelyek bizonyítják, hogy a koalíció rendelkezik az általuk felvázolt tervek megvalósításához szükséges támogatással a 150 fős pozsonyi parlamentben.

MTI

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések