A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A migránsok miatt eltörölnék a karácsonyt a szocik

Milyen hely lenne Svájc a fiatal szocialisták nélkül? A Neue Zürcher Zeitung ironikusan megválaszolja saját kérdését: kétségtelenül egy kicsit unalmas hely. Most éppen a Karácsony eltörlésével akcióznak.
A Fiatal Szocialisták régóta pártjuk pacemakerévé váltak – írja a Neue Zürcher Zeitung. Úgy néz ki, ha meghökkentő javaslatokról van szó, kihagyhatatlan a fiatal szocialisták ötlettára: A Zürichi kanton fiatal szocialistái a múlt héten javaslatot tettek a Karácsony megünneplésének eltörlésére.

A kongresszusi pártnapon, amelyen részt vett a zürichi állam fiatal-szocialista tanácsosa, Jacqueline Fehr is, azt kérte az egybegyűltektől, hogy a keresztény ünnepeket, például a karácsonyt nem vallásos ünnepekkel helyettesítsék. Erre a Világnapi Napot javasolta. A mérsékelten népszerű ötlet hátterét a vallásról és egyházról alkotott kritikus álláspontjuk adja. A következő hétvégén Bernben tart kongresszust a Juso, feltételezhetően több tucat hasonló, kreatív megoldást kínálnak majd Svájc számára.

Forrás:  origo

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések