A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A Magyar Érdemrend tisztikeresztjét kapta meg egy debreceni fizikus

A magyarok azt gondolják, hogy ha maguk intézhetik az ügyeiket, vagyis szuverének és függetlenek, akkor tud az ország gyarapodni és erősödni - mondta az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten, mielőtt állami kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnep alkalmából - írja a dehir.hu.
Balog Zoltán a Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetések átnyújtása előtt arról beszélt, hogy ha a nemzet kezébe veheti sorsa irányítását, akkor képes talpra állni, építkezni és lehetetlen körülmények között is növekedni. Ebben a központi szerep mindig a kormányzatoknak jut, azonban a kormány munkája önmagában nem elég, szükség van hozzáértő, elkötelezett, bátor emberekre, akik a maguk területén kiemelkedőt alkotnak. Ilyen emberek a díjazottak, akiknek a munkája túlmutat önmagukon, több és magasabb rendű, mint ők - fogalmazott a miniszter.

Áder János köztársasági elnök a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetést adományozta:
Angeli Istvánnak, a fizikai tudomány doktorának, a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kar Fizikai Intézete Kísérleti Fizika Tanszéke nyugalmazott egyetemi tanárának a  magfizikával kapcsolatos előadásai mellett a magfizikai mérőmódszerek, valamint a mérési eredmények kiértékelésével kapcsolatos tantárgyak tematikájának kidolgozását is magába foglaló, nagy hatású oktatói munkája elismeréseként;

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések