A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A francia nők állandó félelemben élnek, már nem mernek utcára menni

Las­san ál­landó fé­le­lem­ben tel­nek a fran­cia nők min­den­nap­jai, ha tud­ják, hogy egye­dül kell el­hagy­niuk az ott­ho­nu­kat.
Egy friss tanulmány szerint Franciaországban a női lakosság 12 százaléka, tehát minden nyolcadik nő elszenvedett már életében legalább egyszer egy nemi erőszakos támadást. A párizsi Fondation Jean Jaures kutatóközpont négymillió fölé teszi az áldozatok számát, de más szexuális zaklatások terén is vizsgálódott.

Helytelen viselkedéssel, szexuális célzásokkal a nők 58 százaléka találkozott már élete során, míg 43 százalékukat akaratuk ellenére fogdosták már, és minden ötödik nő kapott olyan e-mailt, amelyben pornóképek, -videók voltak.

A kutatók szerint a jelenség már annyira tömeges érintettségűvé vált, hogy ez a mai Franciaország „egyik legnagyobb egészségügyi problémája”, főleg mert sok áldozat nem tudja túltenni magát az átélt traumán. Ráadásul a kutatók szerint az áldozattá váló nők sokszor újra és újra elszenvedik a bűncselekményeket. Az online felmérés során kétezernél is több 18 évesnél idősebb francia nőt kérdeztek a kutatók.

A francia kulturális miniszter, Marlene Schiappa volt annak a kampánynak az egyik szószólója, amely azt követelte, hogy a szexuális zaklatók kapjanak elrettentően magas pénzbírságot, hogy ezzel is megóvják a női lakosságot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések