A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Újabb országot “demokratizálna” Amerika: azt javasolják a venezuelai hadseregnek, hajtsanak végre puccsot

Rex Tillerson amerikai külügyminiszter öt országot lefedő latin-amerikai útja előtt egy egyetemi előadáson arról beszélt, a venezuelai hadsereg megfontolhatná, hogy elmozdítsa a hatalomból Nicolás Maduro elnököt – írja a Reuters.
Így fogalmazott: „Venezuela és Latin-Amerika történelmében sok esetben a hadsereg oldja meg az efféle helyzeteket. Amikor a helyzet annyira rosszra fordul, hogy a katonai vezetés realizálja, a rendszer nem képes a polgárokat szolgálni, békés átmenetre törekszik.”

A texasi Austinban tartott előadásán Tillerson hozzátette: nem tudja, hogy megtörténik-e majd a katonai puccs az országban. Azt állította ugyanakkor (és ők soha nem hazudnak), hogy a Trump-adminisztráció nem akarja előmozdítani a rezsimváltást, de az lenne a legkönnyebb módja ennek, ha Maduro maga mondana le. Az amerikai külügyminiszter arra számít, lesz valamilyen változás az országban, és azt reméli, békés lesz.

A Mexikót, Argentínát, Perut, Kolumbiát és Jamaicát érintő útja előtt Tillerson arról is beszélt a Texasi Egyetemen, hogy Latin-Amerikának nem szabad Kínára támaszkodnia, mivel a régiónak nincs szüksége új nagyhatalomra.

Mint mondta, Kína jelenleg a legnagyobb kereskedelmi partnere Chilének, Argentínának, Brazíliának és Perunak. Hozzátette: Oroszország növekvő jelenléte a régióban szintén „figyelmeztető jel”.

(MNO nyomán)

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések