A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

“Túl kevés a migráns, túl sok a kereszt és a boldog fehér ember” Ezért utasította el az EU, a Székesfehérvári pályázatot

Bemutatjuk, a “fehér keresztény Európa propagandafilmjét” – Döntött az EU bírálóbizottsága arról, hogy Győr, Debrecen és Veszprém pályázatait ajánlja az Európa Kulturális Fővárosa (EKF 2023) projekt döntőjébe.
A hét eddigi pályázó közül Székesfehérvár bemutatkozó filmjét és vele együtt a jelentkezését arra hivatkozva utasították el az EU “független nemzetközi szakértői”, hogy: túl sok benne a boldog fehér ember és a kereszt, migránsok pedig egyáltalán nem szerepelnek benne.

A bírálóbizottság munkájával kapcsolatban – mint a delegáció egyik tagja – azt mondta, hogy valójában nem szakértői meghallgatás történt, hanem kizárólag napi politikai kérdésekkel, vádpontokkal illették Székesfehérvárt és a fehérvári delegációt.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be az EKF-pályázat szerdai, Budapesten tartott meghallgatásáról:


A szerdai meghallgatásról szólva dr. Cser-Palkovics András elmondta, hogy amikor bemutatták a Székesfehérvárról szóló, Tele Élettel című promóciós kisfilmet – amit 30 ezer fölötti látogatószámmal a Youtube-on is el lehet érni –, akkor ahhoz  kapcsolódóan az egyik európai uniós szakértő döbbenetes módon azt mondta, hogy:
Ez a fehér keresztény Európa propagandafilmje, mindenki fehér, boldog, és az utcán táncol.”
A polgármester a bizottság által a Székesfehérvárról szóló filmmel összefüggésben megfogalmazott kritikákból felidézte azt is, hogy:
Hiányolták a filmből a szegényeket és a migránsokat, ugyanakkor viszont sokallták a kereszteket, a templomokat, továbbá azt a hozzáállást, hogy erre a város értékként tekint.”
Az egyik bizottsági tag, egy belga politikus pedig azt kifogásolta, hogy a pályázat alapját, identitását a görög, a római és a keresztény-zsidó kultúrkör határozza meg.
Pedig pont ez az értékrendszer adja azt az európai sokszínűséget, ami miatt Európára mi büszkén tekintünk, és ami miatt azt állítom: ez a meghallgatás nem európai stílusú meghallgatás volt. Sem stílusában, sem tartalmában nem arról szólt, amit Európa Kulturális Fővárosának mozgalmaként elindítottak.”
– mondta a polgármester, majd bejelentette: kérni fogja a közgyűlést, hogy utasítsa vissza a meghallgatáson történteket, és közösen tájékoztassák a kormányt a bizottság munkájáról.

Íme a “fehér keresztény Európa propagandafilmje”:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések