A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Rákényszerítenék az abortuszt a keresztényekre az USA-ban

A Planned Parenthood abortusz-klinika hálózat hősként ünnepelt vezetője nagy dobással akart távozni posztjáról. Zárszóként felvetette, hogy a keresztényeket is kényszeríteni kellene az abortuszok végrehajtására.
Cecile Richards 12 éven keresztül volt a legnagyobb abortusz-klinika hálózat vezetője az Egyesült Államokban. A Planned Parenthood az Obama-éra alatt a virágkorát élte, de amióta Trumpot megválasztották, egy sor korlátozó intézkedést vezettek be velük szembe. A hálózat az elmúlt évek során milliós nagyságrendben felelt magzatok abortálásáért, s úgy tűnik ezen gyalázatos küzdelmüket a továbbiakban sem kívánják feladni.

A klinika alapítója egyébként az a Margarent Sanger, akit eugenikus nézetei miatt még a náci Németország is nagyra tartott. Az afroamerikaiakról, fogyatékosokról és szegényekről tett gyalázatos kijelentéseit itt gyűjtöttük csoportba.

Nem érdekli a vallás-, és lelkiismereti szabadság
Elődei nyomdokába lépve, most a leköszönő Cecile Richard igyekezett nagyot robbantani. Sikerült is neki, a vallásszabadság alapvető emberi jogát dobva ki az ablakon.

A jelenlegi jogszabályozás szerint ugyanis a keresztény orvosokat és nővéreket nem lehet arra kötelezni, hogy a hitüket megtagadva abortuszt végezzenek el. A PP igazgatója szerint viszont kényszeríteni kellene őket, hogy részt vegyenek a magzatok abortálásában. A Donald Trump által életbe léptetett új szabályozás viszont védelembe veszi az abortusz műtéteket elutasító egészségügyi munkásokat.

Cecile Richards szerint ez gyalázatos. Szerinte ez diszkrimináció, ezért “vissza kell vágni azonnal”. A PP-vezető azt sérelmezi egy nyílt levélben, hogy a szabályozás lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy ilyen felkérést visszautasítsanak vallási, morális, vagy személyes okokból. Éppen ezért szorgalmazná, hogy kötelezzék ezeket az egyéneket is az abortuszok végrehajtására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések