A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Most egy világhírű rendező ment neki a #MeToo-mozgalomnak

Catherine Deneuve és Liam Neeson után most az osztrák Arany Pálma és Oscar-díjas filmrendező, Michael Haneke nevezte valódi nevén a #MeToo-hisztit.
Nincs mindenki oda a Hollywoodból kiinduló #MeToo-mozgalomért. Vagyis mondhatnánk azt is, hogy sokan úgy vélik, túltolták a biciklit.

Januárban a világhírű francia színésznő, Catherine Deneuve kritizálta a #MeToo-t – férfiak elleni “feljelentéskampánynak” titulálva az egészet.

Nem sokkal később megszólalt az ügyben Liam Neeson is, aki a lassan globális hisztériává átalakuló mozgalmat “boszorkányüldözésnek” minősítette.
Most pedig Michael Haneke szólalt meg a #MeToo kapcsán. Mint azt egy osztrák lapnak kifejtette:
ez az új, férfigyűlölő puritanizmus, ami a #MeToo-mozgalommal érkezik, ez aggaszt engem.”
Az osztrák rendező hangsúlyozta, a nemi erőszakot és a zaklatást továbbra is büntetni kell, de az egész mozgalom káros a művészi szabadságra, rombolja az erotikát. Hozzátette: a boszorkányüldözést a középkorban kell hagyni.

Kérdés, mit kap ezután az Oscar-díjas rendező a megmondó emberektől, hiszen Catherine Deneuve példáján is láttuk, hogy is működik a liberális tolerancia.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések