A háromhagymás krémleves nemcsak finom, de nagyon egészséges és gyors is. Így influenzaszezonban különösen jól jön.
Régi házi praktika, hogy nátha vagy influenza ellen minél több hagymát kell fogyasztani. Segít megelőzni a bajt, ha pedig már benne vagy, könnyebben kilábalsz a betegségből. Ebbe a krémlevesbe egyszerre háromféle hagyma is kerül. Érdemes tejszínnel még selymesebbé tenni a hidegben különösen nyerő fogást.
Hozzávalók 4 személyre:
1 db póréhagyma
1 db vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 dl tejszín
1 db leveskocka
2 evőkanál olaj
1 késhegynyi szerecsendió
só
bors
Elkészítés:
A póré- és vöröshagymát pucold meg, vékonyan szeleteld fel, majd a felforrósított olajon süsd üvegesre. Dobd hozzá a zúzott fokhagymákat, azzal is süsd egy percig. Öntsd fel egy liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Főzd 10-15 percig, majd pürésítsd botmixerrel.
Keverd hozzá a tejszínt, és főzd össze három-öt perc alatt. Fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval. Petrezselyemmel vagy a póréhagyma zöld részével megszórva, forrón kínáld. A tetejére reszelhetsz még sajtot, vagy tehetsz rá pirított zsemlekockákat.
0 Megjegyzések