Szereted a tejbegrízt? Készíts belőle gombócot! Olcsó, különleges, és az íze pazar.
Sokszor bajban vagy, mert nincs ötleted, hogy mi legyen a vacsora vagy a desszert? Újítanál egy kicsit? Akkor a tejbegrízes gombócot feltétlenül próbáld ki! Olcsóbb, mint a túrós változat, és a hozzávalókat szinte biztos, hogy megtalálod otthon. Kínálhatsz hozzá tejfölt, vaníliaszószt, lekvárt.
Hozzávalók:
5 dl tej
5 evőkanál búzadara
5 evőkanál zsemlemorzsa
4 evőkanál cukor
2 evőkanál olaj
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
Elkészítés:
A tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűtsd ki. Figyelj, hogy nagyon sűrű legyen, álljon meg benne a kanál. Ha szükséges, tegyél még bele búzadarát.
Közben kevés olajon, kis lángon pirítsd meg a zsemlemorzsát. Vigyázz, mert könnyen odaég, folyamatosan kavargasd. A kihűlt tejbegrízből formázz vizes kézzel tetszőleges nagyságú gombócokat, és forgasd a zsemlemorzsába.
0 Megjegyzések