A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Francia belügyminiszter: muszáj szelektálni a migránsok között

Gérard Collomb francia belügyminiszter bejelentette, hogy az ország képtelen befogadni mindenkit, emiatt pedig muszáj szelektálni a migránsok között és a gazdasági bevándorlókat nem szabad beengedni. 
Csak tavaly százezer menedékkérő érkezett, ez hét százalékkal több mint az előző évben, ami 23 százalékos növekedés volt az azt megelőző évhez képest”
– közölte vasárnap a belügyminiszter a France Inter közrádióban.

A politikus kijelentette, hogy a menedékjogi elhelyezés 2012 óta duplájára nőtt. A sürgősségi szállások száma megduplázódott, ezt pedig nem tudják a végtelenségig fokozni. Collomb megemlítette, hogy évente 2 milliárd eurót, mintegy 624 milliárd forint költ a francia kormány a menedékkérők ellátására.

Ezt tették Párizzsal a migránsok
Nem fogadhatunk be mindenkit exponenciális módon, ahogy egyesek azt szeretnék. Azt mondják, hogy nem szükséges szelektálnunk, nem kell választanunk azok között, akiknek menedékre van szükségük és a gazdasági bevándorlók között. De igen! Muszáj megtennünk, mert egy adott pillanatban nem fogunk tudni mindenkinek jövőt biztosítani”
– fogalmazott Gérard Collomb, majd bejelentette, hogy januárban a tavaly azonos időben mért adatokhoz képest 29 százalékkal több embert toloncoltak ki.

A francia kormány legújabb törvényjavaslata szerint az elutasított menedékkérők fogvatartási ideje megduplázódna, így 90 napra, egyes esetekben 135 napra annak érdekében, hogy a kitoloncolást végre lehessen hajtani, ezzel párhuzamosan pedig a kiutasítási határozattal szembeni fellebbezési idő lerövidül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések