A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ellenzéki rémálom! Szárnyal a magyar gazdaság – Európa harmadik legnagyobb növekedése a miénk

Elképesztően jól teljesít a magyar gazdaság: a tavalyi esztendő utolsó negyedévében 4,8 százalékos GDP-növekedést mértek, amivel európai harmadikok lettünk. 
Természetesen tudjuk, hogy a statisztika csak a számok bűvészete, de akkor is jó látni, hogy ilyen jól hasítunk. Különösen, ha fölidézzük: 2009-ben 6,6 százalékkal csökkent, tehát zsugorodott a magyar gazdaság a szocialisták és a Gyurcsány–Bajnai-kormányok „szakértelmének” (is) köszönhetően. Eközben a Magyar Idők az építőipar szárnyalásáról közölt két nagyobb összeállítást.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán a köztelevízió M1-es csatornáján elégedetten beszélt a friss növekedési adatokról, amire minden oka meg is lehetett. Eszerint tavaly a negyedik negyedévben 4,8 százalékkal nőtt a magyar gazdaság az előző év azonos időszakához képest. Az egész tavalyi évet számítva pedig a GDP 4,0 százalékkal emelkedett a nyers, és 4,2 százalékkal a kiigazított adatok szerint.

2017-ben a magyar gazdaság magasabb növekedési pályára állt, ami többek között a kormány és a szociális partnerek által 2016-ban aláírt járulékcsökkentéssel egybekötött bérmegállapodásnak is köszönhető.

Varga Mihály 2017 nagy eredményeként emelte ki, hogy stabil, kiegyensúlyozott és folyamatos gazdasági növekedés valósult meg egész évben, és nem csak egy ágazat húzta a magyar gazdaságot, hiszen a GDP bővülésében az ipar, azon belül a gyógyszergyártás és az elektronikus eszközök gyártása, valamint az építőipar is jelentős szerepet játszott.

A visegrádi országokon belül Magyarország a tavalyi év egészét tekintve a középmezőnyben van, 2017. utolsó negyedévét tekintve pedig a legjobb növekedési eredményt érte el – mondta a miniszter. A magyar gazdaság növekedési üteme jelentősen meghaladja az uniós átlagot.

A miniszter szerint tavaly az utolsó negyedévben elért 4,8 százalékos GDP-bővülés azt jelenti, hogy a magyar gazdaság egyfajta felzárkózási pályára állt.

A Fidesz szerdán közleményben reagált a vártnál is magasabb gazdasági növekedés hírére; azt írták:
Magyarország 2010 óta egyre erősödik. Az ország tartós növekedési pályára állt. Míg 2009-ben mínusz 6,6 százalékos volt a gazdasági „növekedés”, 2017-ben már elértük a 4 százalékot. A választás tétje tehát az is, hogy meg tudjuk-e védeni a gazdasági eredményeket.
A baloldalon ugyanis ma ugyanazok készülődnek, akik egyszer már tönkretették az országot, a magyar gazdaságot, és megduplázták a munkanélküliséget. Gyurcsány és a szocialisták világéletükben a külföldi gazdasági érdekeket és a multikat szolgálták, az ő érdekeik szerint leépítették és agyonadóztatták a hazai gazdaságot, a magyar vállalkozásokat.

Az ellenzéki pártok az elért eredmények ellenére kezdettől támadják a kormány gazdaságpolitikáját. Ha rajtuk múlna, visszatérnének ugyanahhoz a szélsőséges gazdaságpolitikához, amivel egyszer már tönkretették az országot.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések