Ízlés szerint más zöldségekkel is fogyasztható.
Hozzávalók 1 személynek:
0,6 dl natúr joghurt
0,6 dl 1,5%-os tej
7 g száraz élesztő
1 db tojás
10 dkg zabpehelyliszt
2-3 dkg light sajt
3 dkg uborka
1 db TV paprika
1 db kisebb paradicsom
só
olívaolaj
Elkészítés
A tejfölt, a joghurtot, a tojást és a sót összekeverem. A liszthez adom az élesztőt, majd apránként a többihez kanalazgatom kevergetés közben.
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Egy tálat kevés olívaolajjal kikenek, majd a nokedli állagú masszámat beleöntöm, és a sütőbe rakom.
Közben paprikát, paradicsomot, uborkát felaprítom, mikor már majdnem megsült a tészta, rárakom a tetejére, és kevés reszelt sajttal megszórom. Még kb. 5-10 percig tűpróbáig sütöm.
0 Megjegyzések