Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vörösboros kuglóf

A tésztát kuglófforma helyett süthetjük őzgerinc-, torta- vagy akár muffinformákban is. A tésztához kavarhatunk 50 g mazsolát is.
Hozzávalók / 6 adag

A tésztához:
150 g vaj (puha + kevés a forma kikenéséhez)
100 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj
1 csipet só
2 db tojás
75 ml száraz vörösbor
125 g finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 tk sütőpor
25 g mandula (darált)
50 g csokoládé (reszelék)

A vörösboros mázhoz:
60 g porcukor
15 ml vörösbor (1 ek.)

Elkészítés

A vajat a kétféle cukorral, fahéjjal és a sóval krémesre keverjük (kézi mixerrel kb. 5 perc), majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
A lisztet elkeverjük a kakaóval és a sütőporral, átszitáljuk, majd hozzákeverjük a mandulát is. A lisztes keveréket és a vörösbort váltakozva a vajas-tojásos keverékhez dolgozzuk. A csokoládéreszeléket a tésztához keverjük.
A kuglófformát (0,9 l űrtartalom) kevés vajjal kikenjük.
A tésztát az előkészített formába öntjük, betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük. Kivesszük, kb. 10 percet a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk, és hagyjuk hűlni.
A porcukrot átszitáljuk, hozzáadjuk a vörösbort, és simára kavarjuk. A mázat a kihűlt süteményre locsoljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések