Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Székelykáposzta

Téli klasszikus.
Hozzávalók / 5 adag

1 ek napraforgó olaj
1 nagy fej vöröshagyma
80 dkg sertéslapocka
10 dkg füstölt szalonna (húsos jó hozzá)
1 kg savanyú káposzta
20 dkg gersli
só ízlés szerint (vigyázzunk vele, mert a szalonna és a káposzta is sós, csak ha szükséges, a vége felé adjuk hozzá)
bors ízlés szerint
1 teáskanál fűszerpaprika
5 ek tejföl (ahány főre tálalunk, annyi evőkanálnyi tejföl kell)
15 dl víz (kb.)

Elkészítés

Az olajon pároljuk meg a felkockázott hagymát, tegyük rá a szintén kockára vágott húst (2x2 cm), a szalonnát, süssük fehéredésig, majd szórjuk rá a pirospaprikát, borsot, keverjük át, és öntsük fel annyi vízzel, hogy kétujjnyira lepje el a húst. Főzzük fél órát.
Tegyük a húshoz a szükség esetén kimosott káposztát (mi szeretjük, ha savanykás) és a gerslit. Finoman keverjük át, ha kell, még tegyünk rá vizet, hogy továbbra is lepje el a lábos tartalmát kétujjnyira, mert a gersli magába szívja a vizet.
Lassú tűzön főzzük készre, ha szükséges, sózzuk, és tejföllel tálaljuk. Főzelék állagú legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések