Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajttal töltött baconös fasírt

Az egybefasírt egy turbózott változata - melegen isteni, de salátával hidegen is finom vacsora!
Hozzávalók / 6 adag

1 nagy db vöröshagyma
2 ek napraforgó olaj
2 gerezd fokhagyma
2 db zsemle
1 db tojás
80 dkg darált sertéshús (sertéscomb)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 ek fűszerpaprika
50 dkg bacon
25 dkg füstölt sajt

Elkészítés

A vöröshagymát finomra vágjuk, és megdinszteljük az olajon. A fokhagymát finomra vágjuk, vagy lereszeljük.
A zsemlét felkockázzuk, és beáztatjuk 2 dl vízbe, majd kinyomkodjuk.
A darált húst, a fűszereket, a kinyomkodott zsemlét, a fokhagymát, majd a tojást egy nagy tálba tesszük, és alaposan összegyúrjuk.
Egy fóliát leteszünk a munkalapra, és rátesszük a baconcsíkokat úgy, hogy fedjék egymást egy kicsit. Rátesszük a húsmasszát, elegyengetjük úgy, hogy ne menjen túl a baconszeletek szélén.
Rászórjuk a lereszelt füstölt sajtot a húsra, majd a fólia segítségével szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, majd fóliával letakarjuk.
180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és egy órán át sütjük. Egy óra után levesszük a fóliát, és még 15 percig sütjük, hogy a bacon szép piros legyen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések