Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sajtos csirkecomb káposztaágyon

Igazi laktató, tartalmas étel, akár köret nélkül is.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg savanyú káposzta
8 db csirke felsőcomb
2 dl tejföl
20 dkg sajt
1 közepes db vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
2 teáskanál fűszerpaprika
2 dl víz
só ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Csirkecombot besózzuk, olajjal kikent tepsibe fektetjük, öntünk alá 0.5 dl vizet, fóliával letakarjuk, és sütjük.
Hagymát megpucoljuk, felkockázzuk olajon megdinszteljük, meghintjük fűszerpaprikával, és rátesszük a megmosott savanyú káposztát.
Ráöntjük a vizet, ízlés szerint sózzuk, fűszerezzük, zúzott fokhagymát hozzáadjuk.
Amikor a hús majdnem megsült, kiszedjük egy tányérra.
Tepsi aljára tesszük a káposztát, ráfektetjük a csirkecombot, leöntjük a reszelt sajttal kikevert tejföllel, és készre sütjük fólia nélkül.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések